Sunn fornuft-prisen 2016

Vi hadde en helt fantastisk kveld på Villa Sult mandag 28. november, da vi delte ut Sunn fornuft-prisen for første gang! Det var utrolig hyggelig å se at så mange kom. Det var stapp fullt!

HER ER ÅRETS VINNERE

– Årets Beste Innlegg: lisaskaar.wordpress.com
– Årets Treningsblogger: Pia Seeberg
– Årets Moteblogger: Stine Steen
– Årets Matblogger: Maria Marisol Aamodt

– Hederlig omtale: carolinesverden.com

– Sunn fornuft-prisen 2016: Kristin Gjelsvik og StyleConnection

Her er juryens begrunnelser:

  1. Årets Treningsblogger

Vinneren av årets treningsblogger sprer treningsglede på bloggen sin. Hun vektlegger den gode følelsen hun får etter en god treningsøkt framfor å poengtere hvor ofte, hvor langt og hvor hardt hun selv trener. Vinneren av årets treningsblogger er mer opptatt av hvor flott det er å ha en kropp som fungerer fremfor å fokusere på hvordan kroppen ser ut.

Vinneren er nøye med å understreke at treningsøvelsene hun gjennomfører ikke nødvendigvis passer for alle.

Matbildene hennes er rause, og mattipsene fokuserer på hva som er godt for kroppen, ikke på kaloriinnhold.

Bloggeren krymper avstanden mellom seg og leseren gjennom å være ærlig også om de gangene motivasjonen svikter og hun ikke trener i det hele tatt.

I tillegg er bloggeren dyktig til å ta opp overraskende og underbelyste temaer som trening og PMS.

I det hele tatt greier årets vinner det kunststykket å være en faglig dyktig PT samtidig som alle mennesker, også alle som ikke trener like mye, kan kjenne seg igjen i og hente inspirasjon fra bloggen hennes.

Dette er en blogg er full av overskudd!

Vinneren av årets Sunn Fornuft treningsblogger er Pia Seeberg for bloggen til piaseeberg.no.

2. Årets Matblogger

Vinneren av årets matblogger har en blogg der hun først og fremst presenterer enkelt forklarte oppskrifter med fristende bilder.

All maten på denne bloggen er også fri for sukker, soya, gluten, gjær og melk, men maten, som varierer fra pepperkakegrøt via tacopai til mokkatrøfler, frister alle, helt uavhengig av om du selv spiser ”fri for” mat til daglig.

Selv om bloggeren har tatt et kostholdsvalg er hun nøye på å fortelle om sin egen bakgrunn for dette valget. Hun deler derfor åpent om sin egen historie med kyssesyke og ME og allergier, og fremholder at det ikke finnes én kostholdsfasit som passer alle.

Maten hun presenterer inneholder ingen kaloritelling, hun tar varierte bilder og klarer å formidle en stor glede over å lage, leke seg med og nyte mat. En glede hun evner å videreformidle til leserne sine.

Vinneren av årets Sunn Fornuft matblogger er Maria Marisol Aamodt for bloggen Bymariamarisol.blogg.no

IMG_6425

Pia Seeberg (www.piaseeberg.no) og Maria Marisol (bymariamarisol.blogg.no) var blant vinnerne.

Lisa Skaar Næss fikk prisen Årets Beste Innlegg, etter at Kvinneguidens lesere stemte henne frem.

3. Årets Beste Innlegg

Innlegget til vinneren handler om kroppspress fra en tidlig alder, og hvordan hun har lært seg å tenke for å slippe unna dette presset. I innlegget skriver hun at hun som barn desperat ønsket at hun var lavere, og at hun ikke hadde svaret hår på armene.

Lisa_ferdig

I dag tenker hun på seg selv som den flotteste to meter høye elefanten med svart pels.

Les den gode og kloke teksten hennes her:

Med vennlig hilsen Lisa, 10 år.

4. Årets Moteblogger

Vinneren har en moteblogg som viser bloggerens egne antrekk i bruk. Bloggen har ikke et kroppsfokus, men formidler moteinteressen og gleden ved å leke seg med ulike plagg og tilbehør. Bloggeren deler gladelig tips og inspirasjon, men unngår å vektlegge egen klesstørrelse. Samtidig er hun personlig og gir leserne innblikk i hverdagen som student i utlandet, treff med venner og kafebesøk.

Juryen har merket seg at vinneren av årets moteblogger har utviklet seg i løpet av de årene hun har hatt bloggen. Hun er blitt en trygg blogger som viser fram mote, mat og trening som en helt naturlig del av tilværelsen. Hun fremstår avslappet, balansert og som et positivt forbilde for både leserne og andre bloggere.

Årets Sunn Fornuft moteblogger er Stine Steen for bloggen stinesteen.no

Stine fikk dessverre ikke hentet prisen selv, men skrev et flott innlegg på bloggen om det. Les her:

Årets Sunn Fornuft Moteblogger!

5. Caroline Ingebrigtsen fikk en helt egen ekstrapris, nemlig “Hederlig Omtale”.

Begrunnelse fra juryen

Til årets forbilde kom det inn svært mange gode forslag, og juryen hadde en stor jobb med å pløye gjennom den ene gode bloggen etter den andre. Og det var så oppmuntrende lesning. Dere bloggere gir virkelig håp for fremtiden!

Etter mye diskusjon har juryen derfor valgt å dele ut en ekstra pris utenom de forhåndsannonserte prisene. Vi kaller det Juryens hederlige omtale, og premien er et gavekort på 1000 kroner fra Elkjøp.

Juryen sier: Dette er pris vi vil gi for å hedre en blogger som virkelig har tatt Sunn Fornuft plakaten på alvor. En blogger som har hatt en god utvikling, som er både modig og lydhør. Denne bloggeren forteller både om de positive og de mer vriene sidene ved livet, og skriver åpent om hvordan det arter seg å leve angstanfall og psykiske problemer. Men juryen har særlig merket seg hvordan hun på en forbilledlig måte inviterer leserne inn på refleksjon og dialog. Når hun presenterer egne meninger er det uten å være kategorisk eller hevde hun sitter på fasiten – men med åpne spørsmål og en vilje til å møte motargumenter med respekt. Når hun skriver om kosthold og kroppspress gjør hun det på en måte som er virkningsfull og som bidrar til å spre kunnskap og øke bevisstheten om disse temaene hos leserne sine.

Etter at bloggeren sluttet seg til Sunn Fornuft-plakaten har vi sett at bloggeren har blitt mer bevisst på ordvalg når hun skriver om sensitive temaer som kosthold og trening. Hun har droppet kaloriberegninger på måltidene hun poster, og hun har sluttet å skrive om egen vekt og vektendringer. Likevel poster hun fortsatt inspirerende innlegg om en aktiv livsstil, og inspirerer brukerne i sitt univers.

Juryen mener denne bloggeren har vist en forbilledlig vilje til å ta ansvar for leserne sine.

caroline-11001

Juryens hederlige omtale går til Caroline Ingebrigtsen for bloggen carolinesverden.com

Caroline var dessverre ikke til stede på utdelingen. Til gjengjeld har hun skrevet en utrolig fin tekst om prisen og hva den betyr for hennes. Les her:

Jeg vant!

6. Årets Sunn Fornuft-pris

Vinneren av årets Sunn fornuft-pris har en blogg som oser av overskudd.

Vinneren defineres som en moteblogger – men bloggen hennes er mer enn det. Hun deler tanker om musikk og sex, interiør og dyrevern. Bloggen fremstår som helhetlig, variert og gjennomtenkt.

Prisvinneren bruker plattformen bloggen gir henne til å ta tydelig standpunkt i saker hun engasjerer seg i, enten det er flyktningkrisen eller pelsindustrien. Hun undervurderer ikke leserne sine, men snakker til både hjerte og hjerne.

Vinneren av Årets Sunn Fornuft pris har engasjert seg sterkt mot skjønnhetspress hos unge jenter generelt og mot kosmetiske inngrep spesielt. Hun brenner for at selvtilliten til unge mennesker ikke skal defineres ut i fra hvor store lepper de har, hvor stor rumpe de har, eller hvordan de ser ut.

Vinneren viser hvilke muligheter som ligger i å påvirke positivt i en blogg. Hun gir andre bloggere noe å strekke seg etter.

IMG_6418

Vinneren av forbildeer Kristin Gjelsvik for bloggen styleconnection.noIMG_6420

Sunn fornuft-prisen 2016, altså hovedprisen, ble tildelt Kristin Gjelsvik aka Styleconnection. Hun ble temmelig glad!

Innleggene

FullSizeRender

Vi var også så heldige at vi hadde fått med oss en knallsterk trio som holdt innlegg. Først ute var Caroline Willemine Hagelien, som holdt et flammende innlegg om motivasjon og hvordan du kan komme deg over egne usikkerheter. Hun fortalte om hvordan hun har kommet over motstanden hun møtte i militæret, de fysiske utfordringene i TV-serien”Norges Tøffeste” og hvordan hun jobber for å mestre medisinstudiet.

martine

Martine Halvorsen holdt et personlig og sterkt innlegg om selvfølelse, og hvor drittlei hun er av å ikke føle seg god nok. Om hvordan selvfølelse kommer innenfra, og at det noen ganger kan være så innmari vanskelig å komme på rett spor.

carina

Burleskartist, kroppspositivist og samfunnsdebattant Carina Carlsen fortalte om fordommene hun har møtt på hele livet. Fra svigermors slanketips til stygge kommentarer på nett – Carina har fått det meste slengt i trynet, og det har ikke alltid vært lett. Veldig inspirerende appell om å dyrke mangfoldet og gi hverandre plass.

I tillegg hadde vi nydelig musikk fra Luna Samphan Amland.

Takk for i år!

Leave a Reply